Kleiner wonen na uw scheiding

Een scheiding brengt veel veranderingen teweeg. Niet alleen moet u uw inboedel verdelen, waarschijnlijk zult u ook kleiner moeten gaan wonen. En dat is wennen. Met een aantal slimme tips, kunt u het maximale uit een kleiner huis halen. Want ook al is de ruimte beperkt, u kunt het toch ruim laten voelen. Zo haalt u er het maximale uit:

Maak de woning niet te vol

Als er iets is dat uw huis kleiner doet lijken, is het (te) veel spullen. Een vol huis oogt kleiner dan een leeg huis. Zorg er in ieder geval voor dat de looppaden vrij blijven, zodat u overal gemakkelijk kunt komen. Zet dus geen meubels in de loop of accessoires die een gemakkelijke doorgang versperren.

Kleur op de muur

Wit is een rustige kleur die uw huis direct lichter en ruimtelijker laat lijken. Maar ook kleuren kunnen voor een gevoel van diepte en levendigheid zorgen. Speel hier wat mee! Het tegenovergestelde geldt voor prints. Drukke prints zorgen juist voor een minder ruimtelijk effect, omdat uw oog direct naar de print getrokken wordt en niet naar de ruimte.

Indeling

Soms kan het voor een huis heel storend zijn als overal aparte kamertjes voor zijn. Dat geeft een hokkerig gevoel. Soms kan het juist ook voor rust zorgen als bepaalde spullen uit het oog zijn. Heeft u veel kleding, dan ziet uw slaapkamer er juist rustiger uit als de kleding achter een scheidingswand of gordijn verzameld is.

De juiste meubels

Een kamer komt het beste tot zijn recht als de meubels in de juiste verhouding zijn. Een kleine bank suggereert dat er niet meer plek is voor een grote bank, een te grote bank laat juist zien dat de ruimte hier eigenlijk te klein voor is.

Mediation en hypotheekadvies

Bliss helpt u tijdens uw scheiding graag met tips en financieel advies over de zoektocht naar het perfecte huis, waar u jaren met veel plezier kunt wonen. Samen met u bekijken we de mogelijkheden. Indien gewenst kunnen we ook een van onze hypotheekadviseurs inschakelen om uw droomhuis voor u te realiseren. Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken voor een gesprek.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Plaats een reactie