Bij elkaar blijven vanwege het geld?

Moeten jullie dan bij elkaar blijven vanwege het geld? Uit elkaar gaan is een lang en zwaar traject. Daar komen nog alle financiële consequenties bovenop, zoals alimentatie betalen. Geld alleen is natuurlijk geen goede reden. Het is daarom goed om even stil te staan bij de financiële gevolgen.

Minder inkomen na scheiding

Een nieuw leven na de scheiding betekent over het algemeen ook een nieuwe financiële situatie. U heeft waarschijnlijk minder te besteden dan voorheen waardoor u uw bestedingspatroon aan zult moeten passen en misschien zelfs zult moeten verhuizen. Ondanks dat u wellicht recht heeft op alimentatie, zal het er toch anders uit gaan zien.

Alimentatie

De meestverdienende partner moet mogelijk alimentatie gaan betalen aan de minstverdienende partner, afhankelijk van het inkomensverschil en de vermogensbehoefte van de partners. Naast het feit dat jullie het na de scheiding alleen moeten ‘rooien’, komt daar dan nog alimentatie bovenop.

Pensioen

Het tijdens het huwelijk opgebouwde ouderdomspensioen moet tijdens de scheiding verdeeld worden. Uw ex-partner heeft daarnaast recht op tot aan de scheidingsdatum opgebouwd partnerschapspensioen, tenzij anders afgesproken is in de huwelijkse voorwaarden. Alle afspraken over pensioenrechten worden in het echtscheidingsconvenant vastgelegd.

Huis

Vaak moet het huis verkocht worden bij een echtscheiding omdat één partner het huis meestal niet alleen kan betalen met enkel het eigen inkomen. Soms is het wel mogelijk een extra hypotheek af te sluiten om daarmee de ex-partner uit te kopen.

Restschuld

Wanneer er een restschuld overblijft na het verkopen van het huis, staat het huis onder water en moeten jullie deze restschuld samen dragen. Daar zullen goede afspraken over gemaakt moeten worden.

Bij elkaar blijven vanwege het geld kan vanwege bovengenoemde gevolgen nog even aantrekkelijk klinken, uiteindelijk is geld slechts een bijzaak. Zolang u maar in uw achterhoofd houdt waarom sommige mensen er toch voor kiezen bij elkaar te blijven vanwege het geld, kunt u zich daar alvast op voorbereiden en mogelijk al wat extra informatie verzamelen. Een scheidingsmediator van Bliss Mediators helpt jullie graag er samen op een goede manier uit te komen, jullie te begeleiden tijdens het traject en alle afspraken helder op papier te zetten. Maak direct een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 14

No votes so far! Be the first to rate this post.

Plaats een reactie